Categoria D

Categorii permise auto :
Categoria D Autobuze, autocare

Devino un șofer profesionist categoria D alături de Școala de Șoferi Rodna Cluj și pune bazele unei cariere în transportul de persoane! Un permis categoria D vine la pachet cu multe avantaje, dar și cu o responsabilitate suplimentară. Informațiile teoretice, dar și sesiunile practice de la Școala de Șoferi Rodna te vor pregăti pentru a deveni un șofer categoria D priceput și responsabil!

Ai ocazia să fii instruit de către unii dintre cei mai buni instructori auto din Cluj, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu, dar și să-ți exersezi abilitățile pe autocare moderne și complet funcționale pentru o simulare cât mai fidelă a viitoarelor tale experiențe profesionale!

1.Prezentare
Categoria D permite conducerea unui autovehicul destinat transportului de persoane având mai mult de 8 locuri pe scaune, în afara locului conducătorului. Autovehiculului din această categorie i se poate atașa o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depășește 750 kg.

Cursurile pot începe cu 3 luni înainte de împlinirea vârstei de 24 de ani.

2.Informații
Obligațiile cursantului:

* să se prezinte la orele de pregătire teoretică și practică;
* să posede asupra sa buletinul (cartea) de identitate și fișa de evidență a orelor;
* să respecte programa de învățământ și indicațiile instructorului auto;
* să promoveze testele finale de absolvire a școlii.

Locul de întâlnire cu instructorul auto pentru proba practică este stabilit de comun acord cu instructorul auto, în funcție de disponibilitățile cursanților.

3.Înscrierea la cursuri 
Condiții pentru înscriere:
* Să fie declarat „ADMIS” la categoria B, respectiv C sau D1;
* Apt din punct de vedere medical și psihologic;* Să nu fi fost condamnat definitiv pentru infracțiunile prevăzute la art. 24 din O.U.G. nr. 195/2002.

Înscrierea la cursuri se face la secretariatul Școlii Rodna de pe str. Barbu Lăutaru, nr. 1 de Luni – Vineri,  08.00 – 16.00 sau la Punctul de Lucru de pe str. Regele Ferdinand, nr. 7, ap. 3, după următorul program: Luni – Vineri: 10.00 – 18.00

La înscriere sunt necesare:

* achitarea primei rate;
* 10 lei (taxa de prelucrare acte);
* examenul medical și psihologic;
* cazierul judiciar;
* prezentarea documentului de identitate.

Școala de șoferi RODNA TRANS vă oferă, contra cost, suportul de curs necesar: Legislație rutieră, Întrebări și răspunsuri.

4.Taxe 
Taxa de școlarizare poate fi plătită integral sau în rate. Taxa se poate plăti în numerar la casieria școlii sau la punctul de lucru de pe str. Regele Ferdinand nr.7, ap.3.

Taxa de școlarizare include: conducerea autobuzului în traseu!

5.Documente
Dosarul pentru examen trebuie să cuprindă:

* Fișa de școlarizare eliberată de școală (se completează prin dactilografiere);
* Cerere de înscriere la examen (se eliberează de către școală);
* Fișa medicală – efectuată la unități autorizate de Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului;
* Aviz psihologic;
* Copii xerox: carte de identitate, permis de conducere, act de studii;
* Cazier judiciar (cu mențiunea: pentru școala de șoferi);
* Taxa de eliberare permis de conducere, plătită la Trezorerie sau Poștă;
* O fotografie color tip permis de conducere;
* Chitanțele care fac dovada achitării integrale a taxelor de școlarizare.

6.Înscrierea la examen
Atât pentru cursanții care domiciliază, cât și pentru cei care au reședința (flotant valabil) în municipiul Cluj-Napoca, programarea la examen se face personal pe baza actului de identitate și a dosarului eliberat de către școală, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor cu sediul în Cluj-Napoca, str. Albac, nr.15.

Cursanții care domiciliază în alte județe vor depune personal dosarul la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din județele respective.

7.Examenul auto
Examenul constă într-o probă teoretică și una practică.

Proba teoretică se susține pe calculator și constă în rezolvarea unui chestionar de cunoaștere a regulilor de circulație ce conține 26 de întrebări. Timpul dedicat rezolvării unui chestionar de cunoaștere a regulilor de circulație este de 30 de minute. După 5 răspunsuri greșite, proba teoretică se întrerupe automat. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 de întrebări rezolvate corect. Proba practică constă în conducerea autovehiculului în traseu.

Intrați în legătură cu noi

Pentru orice informație legată de școala de șoferi, contactează-ne si telefonic!